Met vlies- of gordijngevels kiest u voor licht

Vlies- of gordijngevels zijn façades die geen dragende functie hebben, maar als een gordijn over uw gebouw hangen. Dat maakt een snelle gevelbouw uit lichte materialen zoals glas en aluminium mogelijk. Door zijn combinatie van esthetiek en thermisch comfort is dit materiaal uitermate geliefd in de industriebouw. Met gordijngevels brengt u het natuurlijke en warme zonlicht tot diep in uw kantoorgebouw of handelscentrum. Samen met uw architect en bouwheer realiseert Morti uw droomproject. 

  • 50 jaar ervaring
  • Alles in eigen handen
  • Eigen studiedienst
  • Flexibiliteit

Bouwtechnische eigenschappen

De keuze van het gordijngevelsysteem wordt steeds bepaald door de architect en/of aannemer. Die houdt rekening met de architecturale criteria en de opgelegde technische prestaties. Zowel gordijn- als vliesgevels kunnen uitgevoerd worden in traditionele of semi-structurele stijl.


Traditionele gordijngevels

Traditionele gordijngevels worden opgebouwd uit rechtopstaande spijlen en horizontale regels die met een roestvrijstalen constructie verbonden worden. Dit maakt een snelle opbouw van de gevel mogelijk. Gefacetteerde of licht gebogen gordijngevels geven uw bouwproject een moderne uitstraling. Kies voor een unieke afwerking met sierlijsten.


Semi-structurele gordijngevels

Ook in semi-structurele gordijngevels hebben onze vakmannen expertise opgebouwd. Bij die methode vertoont de façace ook verticale uitspringende afdekkappen. 
 

Vraag een offerte aan

Wilt u vlies- of gordijngevels laten zetten op uw gevel? Contacteer Morti dan voor een offerte op maat.