Montage van prefab beton

De montage van de verschillende betonnen wandpanelen gebeurt horizontaal of verticaal tegen een achterliggende metaal- en/of betonconstructie. Bij de montage moeten de in ed panelen ingestorte hijsankers gebruikt worden, en wel zo dat elk hefpunt gelijkmatig belast is.

Het creëren van voegen

Het is van essentieel belang dat de elementen aan de beide uiteinden steunen. Daarom plaatsen we elk element aan beide uiteinden op onderlegplaatjes. Op die manier ontstaat er daadwerkelijk een voeg en overbruggen we eventuele oneffenheden. In de horizontale voegen wordt een mastiekkoord geplaatst. De keuze van de voegkit gebeurt in overleg met ontwerper, opdrachtgever en aannemer. Een bijzondere aandacht dient gegeven aan de elasticiteit van de voegkit.

Gebruik van de ankerrails

De meest efficiënte methode is de montage met behulp van ingestorte ankerrails, door met de meegeleverde hamerkopbout een z-plaatje het element aan de stalen kolom te klemmen. Bij betonkolommen vervangen we het z-plaatje door een hkz-plaatje, dat we met een keilbout of hamerkopbout en ankerrail aan de kolom wordt bevestigd.

Meer weten?

Kunt u wel wat tips gebruiken bij de montage van betonnen wandpanelen? Aarzel dan niet om ons te contacteren. Onze vakmannen helpen u graag.